Bir web sitesini mümkün olan en kısa sürede hazır ve çalışır hale getirmek isteyen işletme sahipleri, girişimciler veya tasarımcılar için her zaman bir güçlük olmuştur. Bugünlerde birinin web sitesi sahibi olabilmesinin pek çok yolu var ve web tasarımını koda dönüştürmek her zaman kolay bir başarı değil.
Neyse ki, bir web sitesini sizin için en iyi şekilde yapmanıza yardımcı olabilecek bazı kaynaklar ve seçenekler var. Bu makalede, web tasarımlarını nasıl koda dönüştüreceğinize ilişkin seçenekleri ele alacağız ve işletmeniz için hangisinin en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olacak içgörüler sağlayacağız.
Başlamadan önce neye ihtiyacınız var
—
Tasarımın nasıl koda dönüştürüleceğine geçmeden önce, projenizin kapsamını bilmelisiniz. Ne tür bir web sitesi düşünüyorsunuz? Bir e-ticaret mağazası mı? Bu bir blog mu? Bu bir portföy mü? Yoksa hibrit mi? Web sitesinin kapsamını ve kısa ve uzun vadeli planları düşünün. Web siteniz ve işletmeniz için hangi temel özelliklerin ve işlevlerin öncelikli olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.
Dikkate alınması gereken diğer şey bütçenizdir. Web sitesini oluşturmak için ne kadar ödemeye hazırsınız? Statik web siteleri genellikle daha dinamik ve animasyonlu olanlardan daha ucuza mal olur. Ne kadar çok özellik isterseniz, o kadar pahalıya mal olacağını unutmayın.
Bir kapsamınız ve bütçeniz olduğunda, zaman çizelgenizi belirleyin. Aceleye getirilmiş bir proje mi yoksa web sitenizi oluşturmak için daha fazla zamanınız mı var? En önemli şey, biraz esnekliğe sahip olmak ve teslim tarihleriniz konusunda gerçekçi olmaktır.
Web sitesinin geliştirilmesine adım atmadan önce web tasarımlarına sahip olmanız önerilir. Tasarımlar, alışveriş sepeti, profil sayfaları ve diğer işlevler gibi gerekli özelliklerin bir planı olacaktır. Ancak seçtiğiniz seçeneğe bağlı olarak her zaman gerekli değildir!
Web tasarımınızı koda dönüştürmenin yolları
—
Yukarıdakilerin hepsini hazırladıktan sonra, iki ana yaklaşımı tartışabiliriz. Birincisi, işi yapmak için başkalarını işe almak olacaktır. İster bir geliştirme şirketini işe alın, ister bir serbest çalışanı işe alın, bu alanda deneyimli pek çok uzman vardır. İkincisi, kendinize dönüp bunu kendiniz yapmak, kelimenin tam anlamıyla kodlamayı öğrenmek. Bu kulağa ürkütücü gelse de, teknoloji artık çok ilerledi ve herhangi bir kod bilmeden kendi web sitenizi oluşturmanızı mümkün kılıyor!
Profesyonelleri işe alın
1. Geliştirme stüdyoları veya ajansları kiralayın
İyi bir bütçeniz varsa ve yüksek kaliteli işlere ihtiyacınız varsa, en deneyimli ve köklü stüdyolardan bazılarına ulaşmak her zaman iyidir. Küresel olarak farklı ülkelerde bulunabilseler de, bir ajansla veya stüdyoyla uzaktan çalışmak veya yerel bir şirket bulmak gerçekten size kalmış. Bazen yerel geliştirme stüdyoları veya ajanslarıyla çalışmak, iletişim ve yüz yüze toplantılar için daha kolay olsa da.
Teklifler, ülkeye ve işin kapsamına bağlı olarak farklı fiyatlara gelebilir. Farklı şirketlerden teklif isteyin, size neyin makul olduğu konusunda bir fikir verecektir ve aralarından seçim yapabileceğiniz bazı seçenekler sunacaktır. Ayrıca portföylerine bakmak için biraz zaman ayırmak, üzerinde çalıştıkları web sitelerinin stilini belirlemenize ve iş hedeflerinize ve ihtiyaçlarınıza uyup uymadıklarını görmenize yardımcı olacaktır.
Diğer ajansları aramak için Awwwards gibi bazı ilham verici web sitelerini keşfedebilir ve web sitesinin en altına inebilir veya hakkında sayfasını arayabilirsiniz. Veya ziyaret ettiğiniz web sitelerine veya rakiplerin web sitelerine bir göz atın, genellikle sayfanın alt kısmında web sitesini tasarlayan ve geliştiren kişiler olacaktır. Ve tabii ki etrafa sorun!
Artıları:
Yüksek kalite
Tasarımdan, geliştirmeye ve pazarlamaya kadar farklı alanlarda uzmanlaşabilen çok disiplinli bir ekip
En son teknolojiler hakkında bilgi sahibi
Farklı teknolojilerin artılarını ve eksilerini anlayın
Başlangıçtan lansmana ve bakıma kadar uçtan uca hizmet
Eksileri:
Daha yüksek maliyet
Daha uzun bir zaman çizelgesi olabilir
2. Serbest çalışanları işe alın
Serbest çalışanlar, kendi oranları ve programları olan serbest meslek sahibi kişilerdir. Geliştirme stüdyoları ve ajanslar gibi, serbest çalışanlar için pek çok seçenek var. En iyi hareket tarzı, Toptal , Upwork veya Fiverr gibi çevrimiçi serbest çalışma platformlarına bakmaktır . En uygun olanı bulmak için serbest çalışanla konuşmak için zaman ayırın ve hedeflerinizin uyumlu olduğundan emin olun. Ayrıca, seçtiğiniz serbest çalışanın web siteniz için ihtiyaç duyduğunuz ve istediklerinizi sağlayıp sağlamadığını da kontrol edin.
Artıları:
Geliştirme ajansları ve stüdyolardan nispeten daha düşük maliyet
Doğrudan iletişim
Son teslim tarihleriyle esnek
Eksileri:
Çeşitli kalite ve maliyet
Kullanılabilirlik; serbest çalışanlar hastalanırsa başka kimse onları koruyamaz
Kendin Yap
1. Kodlamayı öğrenmek
Web tasarımlarını koda dönüştürmek için hem tasarım hem de web geliştirme öğrenilebilir. Bu, bütçesi düşük olanlar veya ipleri öğrenmek ve her şeyi sıfırdan yapmak isteyenler için mükemmeldir. Dışarıda pek çok dil ve çerçeve olduğundan, web siteleri için temel diller HTML, CSS ve Javascript olacaktır.
Tamamen sıfırdan kendiniz yapıyorsanız, web sitelerinizi nerede barındırmak istediğinizi ve bununla web etki alanını satın alıp almayacağınızı düşünün. Performans optimizasyonu, güvenlik, önbelleğe alma ve diğer faktörler gibi bir sunucu veritabanını kendiniz çalıştırma ve bakımını yapma söz konusu olduğunda da daha yüksek bir öğrenme eğrisi olacaktır.
Artıları:
Daha az maliyet
Yüksek özelleştirilebilirlik
Yeni beceriler kazanmak
Web sitesinin tam mülkiyeti, ihtiyacınız olduğunda ince ayarlar ve ayarlamalar yapabilme
Eksileri:
Yüksek öğrenme eğrisi
Öğrenmek için zaman alıcı, proje daha uzun sürebilir
Uzmanlığa bağlı olarak değişen kalite
Profesyonel standartlara uygun olmayan kalite
2. Şablonları satın alın ve özelleştirin
Sıfırdan oluşturmanın size sunabileceği tüm esnekliği istiyor olsanız da, sıkı bir son teslim tarihiniz olabilir veya hızlı bir web sitesi isteyebilirsiniz. Özelleştirilebilir temalarla şablonların satın alınabileceği (bazıları ücretsiz) birçok web sitesi oluşturucu ve CMS (İçerik Yönetim Sistemleri) vardır.
Hangi platformun ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu seçmek için, web sitesi barındırma ve alan adı barındırma gibi fiyata dahil olanlara bakmalısınız.
Hazır şablonlarla web sitenizi oluşturmanıza yardımcı olacak kılavuzlarımızın yer aldığı bazı platformları burada bulabilirsiniz:
Artıları:
Hızlı dönüş
İlk kurulumdan sonra iyi görünüyor
Gerçekten uygun fiyatlı, bazı şablonlar ücretsiz
Eksileri:
Sınırlı özelleştirme
Benzersiz değil
Eklentiler ve özellikler için ek maliyetler
Son sözler ve ipuçları
—
Tasarımlarınızı, tasarımı koda dönüştürme seçeneklerinizi daha iyi anlamanızı sağlayacak canlı web sitelerine dönüştürmenin farklı yaklaşımlarının artılarını ve eksilerini tartıştık. Ancak doğru seçeneği seçmek, önceliklerinize, bütçenize ve zaman çizelgenize bağlı olacaktır.
Doğrudan işe koyulmadan önce yeterince araştırma yapın ve hedeflerinizi anlayın. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, bir uzmana danışın ve geliştirme ve tasarım hakkında fikir ve temel bilgi edinmek için alandaki insanlarla konuşun.