• bilgi@underdrew.com
  • Terazidere Mh. Baki Sk. No:34/1 Bayrampaşa / İSTANBUL
Bootstrap nedir?
Bootstrap nedir?
Bootstrap nedir?

Bootstrap nedir?

Bootstrap, Twitter tarafından geliştirilen ücretsiz, açık kaynak kodlu ve iş yükünü oldukça oldukça hafifleten HTML / CSS / JS kütüphanesidir. Neredeyse her web tarayıcı ile uyumlu altyapısı ve kütüphanesinde web tasarımcıların işini kolaylaştıracak birçok bileşeni barındırması sebebi ile kullanım alanı oldukça geniştir.

 

Bootstrap'in Kullanım Alanları

Bir internet sitesi yaratmak için gerekli olan bütün elementleri içerisinde barındıran Bootstrap ile bir siteyi komple bir bütün olarak tasarlayabilirsiniz. Tipografik ögeler, carousel, tablolar, slider, imajlar, dropdown menüler, modal pencereler, navigasyon bar, butonlar, sayfalandırma, etiketler ve yükleme barları, bilgilendirme balonları vb. gibi kullanıcılara hazır olarak sunulmuş. Sizin yapmanız gereken tek şeyse ihtiyacınız olan kodu kopyalayıp yapıştırmak.

 

Bootstrap Nasıl Kullanılır?

Bootstrap hazır bir sistem olduğu için her şeyi kopyalayıp yapıştırarak halledebilirsiniz. Fakat, öncelikle dosyanız için mutlaka yapmanız gereken şeyler var. Örneğin; sayfanız Html5 olmalı ve Bootstrap için CSS dosyası ile jquery scriptini sayfaya mutlaka eklemelisiniz. Sayfanızda kullanacağınız tüm ögeler için referansınız getbootstrap.com adresi olacak. Siteye giriş yaptığınız üst menüde yer alan Getting Started, CSS, Component ve JavaScript alanlarında sizin için gerekli olan kodları kopyalayıp yapıştıracaksınız.

 

Bootstrap'in temel tasarım mantığı, bir satırın 12 sütuna bölünmesi ve bu sütunların farklı genişlikteki cihazlara göre daraltılıp esnetilebilmesinden oluşuyor. Böylece bu sütunların farklı cihazlarda görüntülenme şekilleri de değiştirilebiliyor. Örnek verecek olursak, geniş ekranlı bir cihaz için üçlü sütun yapısı düşünüyorsunuz. Bootstrap'in sunduğu 12'ye ayrılan satırı dörderli sütunlar halinde böldüğünüz takdirde üçlü sütun yapısını oluşturabilirsiniz.

 

BootStrap 3 ile BootStrap 4'ün Farkları

BootStrap 4 versiyonu, daha hızlı çalışma ve daha fazla esneklik sunma iddiası ile yayınlandı. En çok kullanılan tarayıcıların son versiyonlarında sorunsuz olarak çalışmakla birlikte Internet Explorer 9 ve daha önceki sürümlerde desteklenmemektedir.

Eğer sayfalarınızın bu tarayıcı versiyonlarında da düzgün görünmesi şart ise BootStrap 3 versiyonunu kullanmanız daha uygun olacaktır. 3 versiyonu da hala geliştirilmekte ve destek sunulmakta olup, en kararlı çalışan versiyondur. Sadece yeni özellikler bu versiyona eklenmemektedir.

ETİKETLER: Bootstrap, Css, Html, responsive


Web Tasarım hizmetlerimiz hakkında bir uzmanla görüşmek için bizimle 0544 897 48 19 nolu telefonu arayarak iletişime geçin veya TEKLİF ALIN biz sizi arayalım.